Indul a falusi utak felújítása

A kormány 1,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el az úgynevezett falusi útalap idei forrásigényeire, alsóbbrendű utak felújítására - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. szeptember 27. csütörtök, 22:14
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatban az áll: a kormány az alsóbbrendű utak felújításához falusi útalap létrehozásáról és a szükséges források több évre ütemezett biztosításáról döntött.

Az 1,1 milliárdos összeg átcsoportosításának felelőse a pénzügyminiszter, ezt azonnali határidővel rendelte el a kormány.

Felkérték továbbá a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos bevonásával - az útdíjrendszerekből származó 2019-es várható bevételi folyamatokat áttekintve - készítsenek előterjesztést a kormánynak az alsóbbrendű utak felújításához szükséges, jövő évi források biztosításához.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 13-án, a kormányinfón jelentette be, hogy falusi útalap létrehozásáról döntött a kormány. Az intézkedés célja, hogy az alsóbbrendű utak minősége is javuljon a jövőben.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK