BUX
38927

Indulnak a marhák és a nyulak Szingapúrba

Magyarországról hamarosan megindulhat a marha- és nyúlhús exportja Szingapúrba - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, miután egyeztetetett a dél-kelet ázsiai ország nemzeti fejlesztési minisztériumának vezetőjével, Lawrence Wonggal Szingapúrban.

Szász Péter, 2017. szeptember 27. szerda, 12:13

Szingapúr feloldotta a madárinfluenza kitörése miatt hozott korábbi beviteli korlátozásokat Magyarországgal szemben - közölte a tárca.

A két miniszter tárgyalt továbbá az élelmiszerbiztonságról, az akvakultúráról, valamint a környezeti ügyekről és a két állam közti egyéb együttműködési lehetőségekről is - írja az MTI.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként Szingapúrban tárgyaló Fazekas Sándor aláírta az FM háttérintézményeként működő Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a szingapúri Agrár-, Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) közötti keretmegállapodást, amely lehetővé teszi a magyar exportőrök számára is fontos információcserét, valamint az élelmiszerbiztonsági együttműködés zavartalan működését.

A földművelésügyi miniszter a magyar agrártermékek exportjáról egyeztetett Ázsia egyik legnagyobb agrárgazdasági cégcsoportjának vezetőjével, a Wilmar International Limited igazgatójával. A vállalatcsoport, amely kilencvenezer embert foglalkoztat a világ ötven országában, a gabonafélék kereskedelméről érdeklődött.

Szingapúr, az 5,6 milliós lakosú városállam Ázsia egyik legjelentősebb kikötője, emellett fontos üzleti csomópont az Ázsia és Európa közötti kereskedelemben. 2018-ban a Délkelet-Ázsia államait tömörítő Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) soros elnöke lesz - áll a közleményben.