Inflációkövetővé tennék a közterület-használati díjakat

Inflációkövetővé tenné a közterület-használati díjakat a főváros, s július 1-jétől 5,7 százalékos emelést javasol. Az indítványról szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés.
MTI, 2013. június 9. vasárnap, 12:10

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes indítványában jelzi: a megkötendő közterület-használati megállapodásokban előírnák az ügyfeleknek, hogy a mindenkor hatályos díjakat kötelesek megfizetni. Ezzel a fővárosi önkormányzat megszüntetné azt a gyakorlatot, hogy a több évre szóló szerződések időtartama alatt végig a szerződéskötéskor hatályos díjakat kelljen megfizetni.

A szabályozás kizárólag a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közterületekre vonatkozna. A díjak július 1-jétől a tavalyi éves infláció alapulvételével emelkednének. Fokozottan kiemelt övezetben - a Margitszigeten vagy a Városligetben - havi 9500 forint a négyzetméterára a 6 négyzetméternél kisebb pavilonoknak, míg kiemelt övezetekben - a hidaknál, a Gellérthegyen vagy a Tabánban ugyanez 8000 forint.

Ilyen övezetbe nem tartozó helyszínen 3800 forint a díj. Az előkertek, teraszok után havi 7600 forintot kell fizetni négyzetméterenként a kiemelt területeken, míg az ugyanitt elhelyezett, 2 négyzetméteres hirdetőoszlopok díja havi 12 500 forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK