Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kétféle influenza elleni oltóanyag létezik: az elölt kórokozókat tartalmazó teljes vírusburok vakcináról, illetve a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló splitoltóanyag. Előbbit a 3 éves kor feletti gyermekeknek vagy a felnőtteknek javasolják - magyarázta a szakértő a rádiónak.

A splitvakcina a fenti korosztálynál fiatalabb gyermekeknek készül, és csak korlátozott mennyiségben hozzáférhető. Ez nem tartalmazza a teljes vírusburkot, csak bizonyos immunológiai jellemzőket, így kisebb az oltási reakció: nincs akkora láz, fáradékonyság és ízületi fájdalom.

A négykomponensű splitoltóanyag újdonságnak számít, ez tartalmazza az influenza A és B két-két törzsét is, így lehetővé téve, hogy a B vírus második vonalával szemben is védelmet nyújtson. (Vége lehet a szomszédban a járványoknak.)

Bár az influenzaoltás nem kötelező, mégis különösen javasolt, főleg kisbaba, idős beteg vagy krónikus beteg környezetében vagy gyermekvállalás tervezésekor. Ugyanis a vakcina elmaradásával a kísérő baktérium okozta tüdőgyulladást, koraszülést, magzati károsodást kockáztatjuk.