Ingyen oltást mindenkinek?

A lehető legkorábbi időpontban, a legszélesebb munkavállalói réteg számára tegyék elérhetővé az új vírus elleni oltást - állítja a LIGA Szakszervezetek.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 18:07
Fotó:

A napokban több LIGA Szakszervezetekhez tartozó érdekképviselet is jelezte, hogy ágazatukat nem tartalmazza az Egészségügyi Minisztérium listája, amelyen az ingyenes H1N1 elleni oltásra jogosultak szerepelnek - áll a LIGA Szakszervezetek közleményében.

Az érdekvédelmi szerv szerint a miniszter a pedagógusoknak egyenesen azt üzente, nem tartoznak a Magyarország működéséért felelős stratégiai intézmények közé.

A LIGA Szakszervezetek elutasítja a miniszter válaszát, és felhívja figyelmet arra, hogy a járványok elkerülésének egyik biztos módja, a diákok és az iskolai munkavállalók védetté tétele. Ugyanilyen fontos a tömeg- és közösségi közlekedésben dolgozók beoltása is, hiszen a járvány terjedésének ez az egyik fő csatornája - fogalmaz a közlemény.

A LIGA érthetetlennek tartja továbbá, hogy a jelen gazdasági helyzetben, amikor amúgy is a termelés mielőbbi fellendítése volna a cél, miért nem terjeszti ki az állam minden munkavállalóra az ingyenes oltást.

HOZZÁSZÓLÁSOK