Ingyen pénz gázkonvektorra - ezzel sokan nem számolnak

A gázkonvektor-támogatások pályáztatásának előkészítésével foglalkozó cég vezetője szerint a 80 százalékos támogatás iránt érdeklődők háromnegyede visszalépett, amikor megtudta a részletes feltételeket. A 80 százalék ugyanis valójában 50-65 százalék, amit meg kell előlegeznie a nyertesnek.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:08
Fotó: Pixabay

A most induló konvektorpályázat 80 százalékos állami támogatási aránya valójában egy szabályos fűtéskorszerűsítés esetén csak 50-65 százalék - írja a Népszava a pályázatok előkészítésével foglalkozó Projecdoctor Kft. ügyvezetőjét, Czabarka Mihályt idézve. Ez azt jelenti, hogy a nyertesnek legalább 200-600 ezer forintot saját zsebből kell kicsengetnie.

Az engedélyezési eljárás elhúzódása miatt előfordulhat, hogy valaki olyan konvektorra kér támogatást, amely a szabványok változása miatt januárban már nem beszerelhető. Ezért valószínűleg vagy nem kap rá a támogatást, vagy a megítélt összegtől is elesik.

Ezenkívül még számos további buktatót tartalmaznak a részletek, például azt, hogy az állam utólag adja a pénzt, ezért a korszerűsítésre vállalkozóknak meg kell előlegezniük a költségeket. A Projecdoctor ügyvezetője azt tapasztalta, hogy a 80 százalékos támogatás iránt érdeklődők nagyjából háromnegyede a feltételek megismerése után lemond a jelentkezéstől.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

689088, 2017.09.21 09:27

Fúúúúú, hát tényleg szar, hogy a kormány csak rongyos 55-65 százalékot tol a pofánkba ingyen a közpénzbből, így nekünk is ki kell nyitni a bukszát...! Disznóság!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html