Ingyen pénz hűtőre, ablakcserére, kazánra - 27 ezren nyertek

A hűtőgépcsere-alprogramban eddig 24,6 ezer, az ablakcsere-alprogramban 1,5 ezer, a kazáncsere-alprogramban pedig közel ezer pályázatot hagyott jóvá az NFM Otthon Melege Program keretén belül.
Napi.hu, 2015. április 16. csütörtök, 12:22
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére. Az alprogramokra beérkezett pályázatok közel 90 százaléka már támogatásban részesült.

A háztartási nagygép-csere alprogramra - azaz hűtőcserére - mintegy 26 ezer pályázat érkezett be, az elsőkörös feldolgozás már lezárult. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. március végéig 24 621 pályázat támogatását hagyta jóvá. További 159 pályázat támogatói döntésének aláírása folyamatban van.

A Homlokzati nyílászárócsere - ablakcsere - alprogramra közel 3 ezer pályázat érkezett be, az elsőkörös feldolgozás már itt is véget ért. A minisztérium 2015. március végéig 1 496 pályázat támogatását hagyta jóvá. További közel 600 pályázat támogatói döntése aláírás előtt áll.

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra mintegy 2800 pályázat érkezett be. A pályázatok feldolgozása folyamatosan zajlik. A szaktárca mostanáig 950 pályázat támogatását hagyta jóvá.

A háztartási nagygép- és a nyílászárócsere alprogramok esetében a pályázatkezelő szervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kérésére megkezdte a kizárt pályázatok felülvizsgálatát. 2015 tavaszán így további pályázatok esetében várhatóak befogadások, támogatói döntések.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

andrej, 2015.04.16 16:03

Április 30-tól meg indul a társasházaknak is. Akár egyéni, akár társasház, én az önálló rendszereket szorgalmaznám, rá vannak kötve a hálózatra, de csak annyi energiát vesznek fel, amennyi esetleg hiányzik. Sőt, ha épp túltermel, azt a villanyórán keresztül feltölt, és azzal csökkentik az esetleges fogyasztási számláját. Őket nézegetem, a felméréstől a kivitelezésig mindent intéznek, ha pályázat van abban is segítenek, ha banki segítség kell, abban is tudnak kedvezményes "zöld hitelt" ajánlani: http://bit.ly/napelemes
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html