Ingyen pénzt kaphat hűtőre - megjelent a pályázat!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 627,1 millió forinttal támogatja a háztartási gépek cseréjét, ma megjelent a pályázat.
Napi.hu, 2014. szeptember 25. csütörtök, 16:16
Fotó: Napi.hu

A vissza nem térítendő pályázati támogatás által lehetővé válik a magyarországi lakhellyel rendelkező nyugdíjas és nagycsaládos magánszemélyek számára, hogy állami támogatással, csökkentett vételáron szerezzék be új, magas energiahatékonyságú hűtő- vagy fagyasztó-berendezéseiket - közölte az NFM. A beruházások megvalósulásával - a hűtő- vagy fagyasztó-berendezés cserével - minimum 10 százalékos energia- vagy 20 kg/év szén-dioxid-megtakarítást szükséges elérni.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a háztartási nagygép vételárának 50 százaléka, de maximális értéke A+ kategóriájú gépek esetén 25 000 forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén 35 000 forint háztartási nagygépenként.

A pályázatok a megjelenést követően, a 2014. október 27-e és 2014. november 30-a közötti időszakban, illetve a támogatáshoz rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Ehhez a pályázóknak rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon, továbbá igazolniuk kell, hogy a háztartási nagygép üzembe helyezésének helyszínéül szolgáló ingatlan a tulajdonukban áll.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

coni, 2014.09.27 08:34

Érdekes, hogy a 21. században is milyen jól működik az ókori római módszer. Igaz kicsit át lett fazonírozva, cirkusz helyett foci, hűtő meg rezsicsökkentés van. De a rabszolgák most is ugyanolyanok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

makkmarci, 2014.09.27 04:35

rw2, 2014. szeptember 26., péntek 11:33

Ha neked az megfelel, hogy fizeted a tb-t és 3-4 hónapot kell várni egy szakrendelésre arra nem tudok mit mondani. Vagy magánrendelésre mész egy 10-esért, vagy kivárod és addig kínlódsz. Több példát tudnék mondani csak az elmúlt 1-2 hónapból a környezetemből.
Címszavak: nem lesz fizetős egészségügy, nem kell 300Ft-os vizitdíj-népszavazás, nem kell biztosítás, nem kell magán,-külföldi tőke, nincsenek várólisták. Arról már nem is beszélek, hogy kikerült az alaptörvényükből a TB ellátáshoz való jog.

Az oktatásról csak annyi: Több pénz az oktatásba, nem lesznek iskolabezárások,sőt amit esetleg bezárnak újranyitjuk, nem kell a havi 8000 ft-os tandíj - népszavazás (most a legolcsóbb képzés 300 eHUF/ félév, igaz NEMtandíjat fizetnek)

Tisztában vagyok vele, hogy pl azon kellene örömködnöm, hogy épülnek a stadionok!
No meg annak, hogy a vezéreteknek még vasútat is építettek hozzá.
Én valahogy ilyesminek nem tudok , főleg annak a tudatában, hogy havonta minimum a következőket fizetem be Orbanisztánban csak egészségügyre:

Egészségbiztosítási járulék (7%): 42.000 Ft munkavállaló
Munkaadói egészségbiztosítási járulék 18000 Ft munkadadó
Munkaadói TB járulék 144000 Ft munkaadó
Összesen 204000 Ft / hó
Ugye azt nem kell mondanom, hogy én termelem ki azt is amit a munkaadó fizet!

Ha ez így neked megfelel akkor nekem valóban semmi se jó, komenista vagyok és liberálbolsevik.
Engem bosszant, hogy ezek után mehetek magánredelésre ha valami bajom van!

Ti gonolom erre is büszkék vagytok!
Szemlátomást jobban teljesítünk!
No és a Vezér soha de soha nem hazudott, nem hazudik, nem fog hazudni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.09.26 19:21

Kiderült: így nyertek százmilliárdokat Matolcsyék
2014. szeptember 26. 18:13


A folyamatos jegybanki kamatcsökkentések a kamateredmény sort, míg a gyengébb forintárfolyam a devizaárfolyamból származó eredmény sort javította jelentősen és ez tette lehetővé, hogy az alapítványok számára úgy adjon át 200 milliárd forintnyi vagyont a jegybank, hogy közben az első félévi eredménye még mindig 18 milliárdos nyereséget tartalmazzon - többek között ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank ma közzétett első féléves jelentéséből. Az anyag egyik érdekes ábrája szerint jórészt a márciusi dollárkötvény-kibocsátás hatására (ami a jegybanki tartalékba került át) a tartalékok átlagos bekerülési árfolyama euróban kifejezve szép lassan felkúszott 290-ig, noha egy éve még 274-nél láthattuk. Mindez azt is jelenti, hogy ha a jelenlegi 311 körüli szinten maradna tartósan az euró árfolyama, akkor például euróként már "csak" 7-8%-os nyereséget tudna elkönyvelni a jegybank a devizahitelek forintosításához eladandó devizán. Igaz, mivel ez várhatóan sok milliárd eurós tétel lesz, így az általa kereshető nyereség még így is brutális összeget adhat ki, ami potenciálisan további "költekezés" előtt nyitná meg az utat. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk, illetve vélemény cikkben külön foglalkoztunk az alapítványi vagyonátadás közgazdasági képzést támogató részével:

Jövőre még brutálisabban költekezhet az MNB

2014. szeptember 5. - 14:28


A Magyar Nemzeti Bank úgy tud 200 milliárdot elkölteni, hogy még marad is neki. Mégis honnan? A lecsupaszított válasz az, hogy árfolyamnyereségből. Az erősebb forint mellett vett devizatartalékát most sokkal gyengébb forint mellett váltja a kormánynak, ezért pedig nyereséget számol el. Megkérdeztük a jegybankot, hogy pontosan milyen ügyletek állnak a dolog mögött és próbáltak-e minél nagyobb árfolyamnyereséget elérni valamilyen módon. Elmondásuk szerint ez utóbbi nem történt meg, míg az ügyletek konkrét részleteit nem mondhatják el, mert abból kikövetkeztethető lenne, hogy volt-e intervenció. Az ügy kapcsán hangsúlyozni szeretnénk, hogy szerintünk még messze nincs vége a történetnek, hiszen a jövő év elején esedékes forintosítás újabb brutális nyereséget hozhat majd a jegybanknak, aki úgy tűnik, nem lesz rest azt elkölteni. ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rw2, 2014.09.26 11:33

@makkmarci:
"Megint megy / folytatódik a pénzszórás a mi adónkból.
Miközben iszonyatos mértékű elvonások voltak/vannak az oktatásból, egészségügyből!"

Az az érzésem te ugyanezt írnád akkor is ha fordítva történne és az egészségügybe tolnának több pénzt mint energiatakarékosságba.

Csak akkor mondjuk úgy fogalmaznál, hogy "megy a pénzszórás a pazarló és feneketlen költségvetésű kórházakba ahol még a wcpapírt is ellopják, ahelyett hogy rendeznék a blablabla..."

Te vagy az, akinek tipikusan semmi sem jó, ha nem megfelelő helyről jön.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2014.09.26 11:19

@tever kneif:
Nem veszünk magyar államkötvényt akkor sem.
A háztartási gépvásárlás támogatás jelentősége a nullával egyenlő. Egy jó minőségű gép ára többszöröse a rosszabbnak. A megtakarítás évek alatt jön vissza, ha visszajön. Lehet mosógépet venni 60-70 ezer ft-ért, a jobbak legalább kétszer annyiba kerülnek, a hűtők szintén. Ismerve az általános szokásokat a magyarok zőme árvásárló, amellett, hogy presztizsfogyasztó, felesleges dolgokra meg költ.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html