Ingyen szemüveget kaptak a rászoruló diákok

A Zala megyei Csapiban főként fokozottan hátrányos helyzetű zalai és somogyi gyerekeket oktató Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium diákjainak szerveztek látásszűrést hétfőn, akinek pedig szüksége volt rá, térítésmentesen szemüveget is kapott.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 27. hétfő, 15:42
Fotó: Unsplash

Azt tapasztalták, hogy 150 diákjuk körében - akik közül több mint 60-an fokozottan hátrányos helyzetűnek számítanak - a gyakori fejfájás, az írási, olvasási vagy számolási hibák mögött nem ritkán látásproblémák vannak, de ezt az okot a szülők csak elvétve ismerik fel - mondta az MTI-nek  Faragó Zsolt intézményvezető.

Gyermekeiket ezért nem is viszik szemorvoshoz, ha pedig mégis kiderül, hogy csak szemüveggel láthatnak jól, annak a költségét nem nagyon tudják vállalni. (A magyar kormány olyan ellen küzd, amit a magyarok szeretnének.)

Az iskola kezdeményezésére - amelyet a Gyermekétkeztetési Alapítvány is felkarolt - a Magyar Látszerész Szövetség szakorvosai és optikusa közreműködésével tartottak hétfőn átfogó szűrést a zalai kistelepülés iskolájában. Délutánig több mint 60 gyereket vizsgáltak meg, közülük ötről derült ki, hogy szemüvegre van szüksége az éleslátáshoz.

HOZZÁSZÓLÁSOK