A lap szombati száma ismertette: egy négy hónapja nyitott pályázat három- és húszmillió forint közötti támogatást kínál az exportra vállalkozó kisebb cégeknek igen kedvező feltételekkel. A rendelkezésre álló hárommilliárdos keretösszegből eddig mégis csak 1,1 milliárd forintra jelentettek be igényt a kisvállalkozások.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint nem elég ismert a lehetőség, de az is előfordulhat, hogy - mivel új típusú pályázatról van szó - a jelentkezőknek hosszabb időre van szükségük a dokumentáció elkészítéséhez.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szerint egyáltalán nem teljesít rosszul a kiírás, nem aggódnak, hogy a jövő március 15-ei zárás után a nyakukon marad a pénz. Különösen, ha figyelembe veszik, hogy ez volt az első exporttámogatásra kiírt pályázat, továbbá, hogy az uniós korlátozások miatt épp a legfejlettebb, közép-magyarországi régióban dolgozó cégek nem kaphatnak a pénzből, pedig ott lenne a legtöbb olyan vállalkozás, amely igénybe vehetné a támogatást - írta az újság.