Ingyenes honlapot készítenek óvodáknak - ha nyernek

Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda Program keretében - jelentette be az MTI szerint Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára. A Digitális Jólét Program keretében idén is száz nyertes óvoda kaphat segítséget a saját honlapja kialakításához.
Domokos Erika, 2020. május 31. vasárnap, 15:42
Fotó: Napi.hu

Az óvodák egységes szolgáltatásként kész arculati elemeket tartalmazó modulokat kapnak, hogy igényeiknek megfelelően alakíthassák ki a webes felületüket.

A három éve sikeresen működő programnak a honlapfejlesztésen túl része a pedagógusok és szülők tájékoztatása is a digitális gyermekvédelmi kérdésekben - olvasható az ITM közleményében.

Idén új elemként a csatlakozó intézmények részt vesznek egy kutatásban, amelyben az óvodás korosztály digitális tevékenységét elemzik. A pályázóknak kutatási napló készítését kell vállalniuk, a szakértők az így összegyűlő információk alapján ajánlásokat fogalmaznak majd meg az óvodapedagógusoknak a digitális médiakörnyezethez kapcsolódó nevelési, oktatási kérdésekben. Az OkosÓvoda Program ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gyermekek ne váljanak kiszolgáltatottá, megfelelő védelmet kapjanak a digitális világban rejlő kockázatokkal szemben - írják a nemes célról.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia oldalon találhatók. A jelentkezési lapokat 2020. július 31-ig lehet benyújtani.

HOZZÁSZÓLÁSOK