Ingyenes szűrésekre lehet jelentkezni a Semmelweis Napokon

Egyebek mellett melanoma és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján. A népegészségügyi célú kockázat- és állapotfelméréseket, életmód tanácsadásokat a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei az egyetem önkéntes hallgatói végzik. A szűrésekre kizárólag a helyszínen lehet regisztrálni.
Szepesi Anita, 2019. november 22. péntek, 12:09
Fotó: Getty Images

A központ önkéntesei szív-érrendszeri, valamint diabétesz rizikóbecslést, fogászati szűrést, táplálkozással, testmozgással, dohányzással és alkoholfogyasztással kapcsolatos kockázatfelmérést és életmód tanácsadást végeznek. A szűréseket az aktuális állapotnak megfelelő vércukor-, és vérnyomásméréssel, illetve további vizsgálatokkal egészítik ki.

A helyszínen anyajegyvizsgálatra és anyajegy önvizsgálat oktatásra is lehet jelentkezni. A Semmelweis Egyetem orvos- és egészségtudományi hallgatói a rizikóbesorolásnak megfelelően személyre szabottan, az egészségi állapotnak megfelelően adnak tanácsot a további teendőket illetően.

Komplex testösszetétel-elemzéssel összekötött, személyre szabott életmód, táplálkozás és mozgással kapcsolatos tanácsadás is lesz. Az elemzést egy speciális testösszetétel-elemző készülékkel végzik.

A részletes program itt olvasható és jelentkezni is ezen a honlapon kell.

HOZZÁSZÓLÁSOK