Ingyenes készpénzfelvétel: nem jár majd mindenkinek

Akinek mínuszba kerül a folyószámlája, azt nyugodtan megterhelhetik a hitelintézetek a díjaikkal.
MTI-Eco, 2013. október 29. kedd, 08:41
Fotó: Napi.hu

A Világgazdaság szerint a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslat alapján azok a bankok járhatnak jobban, amelyeknél magasabb a folyószámlahitellel rendelkező ügyfelek aránya.

A lap keddi cikkében ismerteti: a törvényjavaslat szerint az ingyenes készpénzfelvétel csak a pozitív egyenleg erejéig jár, így akinek mínuszba kerül a számlája, azt nyugodtan megterhelhetik a hitelintézetek a díjaikkal.

A jegybank adatai szerint félévkor 2,87 millió ügyfélnek volt folyószámlahitel-szerződése Magyarországon, tartozásuk meghaladta a 400 milliárd forintot. Ezt azt jelenti, hogy egy átlagos folyószámla a hónap végén mínusz 141 ezer forintos egyenleget mutat - írja az újság.

Miközben a hónapról hónapra mínuszba kerülő ügyfeleken akár semmiféle veszteségük nem lesz a bankoknak, a jobb anyagi helyzetűeken sokat bukhatnak. A törvényjavaslatban szereplő limitek ugyanis jóval magasabbak annál, amire eddig átlagosan igény mutatkozott.

Az idei első félévben például betéti kártyákkal havonta átlagosan 1,17 alkalommal vettek fel a banki ügyfelek készpénzt, egy-egy alkalommal valamivel több mint 45 ezer forintot. Vagyis az ügyfelek többsége vélhetően elégedett lenne havi egyszeri készpénzfelvétellel is mintegy 50 ezer forint értékben. Jövőre a lehetőséget maximálisan kihasználni képes klienseken tehát a korábbi költségek háromszorosát is le kell majd nyelniük a bankoknak - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

biroti3, 2013.10.29 09:18

@Fricibacsi:
Folyószámlahitel, mint ahogy le is írták.
Még nem késő visszamenni az iskolába...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi, 2013.10.29 08:52

"Akinek mínuszba kerül a folyószámlája, azt nyugodtan megterhelhetik a hitelintézetek a díjaikkal."

Aztakurva...

Ha nincs oénz a számláján sőt folyószámlán tartozik a banknak, akkor mit akar felvenni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html