Ingyenpénz kazánra, ablakra, hűtőre - újraindul a pályázat

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái. Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása 2014. november 14-étől - közölte az NFM.
Napi.hu, 2014. november 11. kedd, 16:17
Fotó: Napi.hu

A fejlesztési tárca jelezte, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatok érvényesek, ismételt benyújtásukra nincs szükség. A minisztérium felhívja a pályázók figyelmét arra, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás előtt nem kezdhetőek meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca a beadási határidőket az alábbiak szerint határozza meg.

A Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramra 2014. november 14-e és 2014. december 15-e között, vagy a forrás kimerüléséig az alábbi bontás szerint lehet pályázatot benyújtani:

A nagyobb méretért kattintson az ábrára!

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram pályázatait 2014. november 19-e és 2015. január 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi, régiónkénti bontásban:


A Homlokzati Nyílászárócsere alprogram pályázatait 2014. november 26-a és 2015. január 5-e között vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani az alábbi bontás szerint:


A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhető el. A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. E cél érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gyongy49, 2014.11.13 16:16

Keresgéltem a napokban hűtőt itt az interneten, találtam egy "szimpatikusat": ZRB 36101WA 87.000 Ft-ért. Ma megnéztem ugyanezt a pályázati lapon :101.900 Ft-os referenciaárat tüntettek ott fel. Így a "kedvezmény" felét "elviszi" a különbözet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.11.11 17:27

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. E cél érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez - olvasható a közleményben.

A fentieken felűl, a lakások illetve házak állagában, technikai felszereltségében, hatalmas minőségi és értekbeni nővekedést jelent.

A mai kornak megfelelű korszerűsitési folyamat játszodik le.

Igy lehet energiahatékonyságot elérni, a beruházások idővel biztosan megtérűlnek.

Nem elhanyagolhato az épitőipari volumen, valamint a berendezéseket, gépeket gyárto illetve szállito KKV-k bizonyos mértékű fellendűlése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html