Innen származhat a Simon-vagyon? (frissített)

Egy XVIII. kerületi ingatlanügyletből származhat a Simon Gáborhoz köthető külföldi és magyar bankszámlákon fellelt pénzösszegek egy része - egyebek mellett ez derült ki az MSZP volt elnökhelyettesének ügyében lefoglalt iratokból - értesült a Magyar Nemzet.
Inforádió, 2014. április 2. szerda, 08:49
Fotó: Reuters

A Magyar Nemzet úgy tudja, a dokumentumok között van Mesterházy Attila kézjegyével ellátott szerződés is. Megtudták azt is, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor mellé zárkaügynököt helyeztek, akinek az egykori szocialista politikus elmondta: Mesterházy Attila jelenlegi és Gyurcsány Ferenc volt pártelnök tudtak a százmilliókról.

Itt a cáfolat a Magyar Nemzet cikkére
A kilencvenes években Budapest legnagyobb környezetszennyezése a XVIII. kerületi úgynevezett pakura-tavak területén volt. A terület kármentesítésére az állam 600 millió forintot adott Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának, ám ezt a pénzt az első Orbán-kormány egy tollvonással elvonta - közölte a MSZP XVIII. kerületi szervezete. A kerület beperelte az Orbán-kormány illetékes minisztériumát, s a pert meg is nyerte, ám a kármentesítési munkák évekre leálltak. Ez idő alatt a pakura szennyezés átterjedt a kertvárosi családi házas övezetre is, megmérgezve annak talaját.
2001-ben az önkormányzat a további szennyezés megelőzése érdekében azonnali lépéseket kívánt tenni, ezért pályázatot írt ki a terület hasznosítására és kármentesítésére. A nyílt pályázatot az Auchan nyerte, az áruházlánc 40 millió forintért megvásárolhatta a súlyosan szennyezett területet azzal a kikötéssel, hogy a teljes kármentesítését és rekultivációt a saját költségén végzi el.
A Környezetvédelmi Felügyelőség által készített jelentés szerint a terület kármentesítésének teljes költsége meghaladta a másfél milliárd forintot. Ezt az összeget az Auchan teljes egészében saját forrásból fedezte, a kerületnek semmi köze nem volt a munkák finanszírozásához.
Az MSZP XVIII. kerületi szervezete beperli és feljelenti a Magyar Nemzetet és mindazokat a sajtótermékeket, amelyek a Magyar Nemzet által szerdán közzétett hazugságokat tényként közlik - olvasható a közleményben.

A Simon-ügyben lefoglalt iratok között a nyomozók megtalálták annak 2001-es ingatlanügyletnek a dokumentációját, amelynek során az akkor még szocialista vezetésű XVIII. kerület 40 millió forintért adott el egy földterületet az Auchan Magyarország Kft. egyik érdekeltségének. A szóban forgó ingatlanon pakuratavak voltak, a területet tehát kármentesíteni kellett.

A kárelhárítást egy vállalkozó 100 millió forintért hajtotta volna végre, erre szerződést is kötött az önkormányzattal, amely később ismeretlen okokból elállt a megállapodástól. A kerület ezután az Auchan leánycégével szerződött le a kármentesítésre, ezúttal azonban már 950 millió forintért, a visszaléptetett vállalkozóval pedig peren kívül megállapodtak.

A lefoglalt iratokból kitűnik, hogy 950 millió forintos "kármentesítési" pénz egy része az Auchantól a Szociál Fókusz Kht.-n és az R&S 2002 Consulting Kft.-n keresztül egyebek közt különböző alapítványokhoz és egyesületekhez is vándorolt. A megtalált dokumentumok szerint a szisztéma egyszerű volt: az Auchan leánycége sokmilliós szerződéseket kötött a szóban forgó gazdasági társaságokkal. A cikk szerzője megjegyezi, hogy Simon Gábor 1999-től önkormányzati tanácsadóként segítette a XVIII. kerület szocialista polgármesterének, Mester Lászlónak a munkáját, 2002-ben pedig az MSZP fővárosi területi listájáról már a parlamentbe is bekerült.

A nyomozók által lefoglalt iratok között találhatók olyan későbbi megállapodások is, amelyeket Mesterházy Attila pártelnök, vagy Simon Gábor elnökhelyettes írt alá.

A Magyar Nemzet szerint, a nemrég váratlanul elhunyt Welsz Tamás beszámolt a hatóságoknak arról, hogy Simon Gábor szerette volna legalizálni a vagyonát, és ehhez az ő segítségét kérte. Mesterházy Attila korábbi helyettesének ténykedéséről a nyomozók is pontos információkkal - lefoglalt bizonyítékokkal, terhelő vallomásokkal és telefonlehallgatási jegyzőkönyvekkel - rendelkeztek. Ilyen körülmények között került sor az MSZP volt elnökhelyettesének előzetes letartóztatására.

A lap értesülései szerint Simon Gábor nehezen viseli a fogva tartást, és rosszul éli meg volt párttársainak az ügyben tanúsított viselkedését. A mellé helyezett zárkaügynök jelentése szerint Simon arról is beszélt a zárkában: Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2014.04.02 21:59

Tehát így mennek/tek az ügyek az msz(m)p-ben? Ha virítod a lóvét, alsíbolod, ellopod, akkor országgyűlési képviselőnek kiváló lehetsz, sőt, idővel a párt második embere is válhat belőled. Erre mondják, az "ügyes" ember érvényesül!

Az összefosás a maffiát akarja bebetonozni a parlamentbe! Ne hagyjuk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.04.02 21:59

@meszi9:
ha te TUDOD, szemben a hivatalos szervek vizsgálatával, hogy az Auchan nem végeztette el a mentesítést, akkor állampolgári kötelességed. De ha nagyon óvatos vagy előbb hívd fel a figyelmüket arra, hogy - micsoda hatökrök - a mentesítést, amiért 1,5milliárdot fizettek nem végezték el! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

meszi9, 2014.04.02 20:47

@RonaGyuri: "vagy jelentsd fel! "
Miért jelentenék fel bárkit is.......ezt a felhívást, még értelmezni sem nagyon tudom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2014.04.02 19:32

@meszi9:
Elég speciális szeműveged van (vagy a párt-előírásokat szajkózod), lévén a terület az Auchan tulajdonában van és ott bizony épületek és utak (sőt közúti átalakított csatlakozás)vannak. Ha te másképp látod tárgyald meg az Auchan-al és/vagy jelentsd fel! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

NemMutyiCsajjeee, 2014.04.02 18:16

????????????????

...E-ÖRÖ-E-BÓDOTTÁÁÁáá...wazz...

...merthogy-AZER.. már csak 4 NAPIG TART !!...wazz....

.. e-ZA-BAZI -NAGY - MAGYAR - NEMZETI -KERESZTÉNY-VIRCSAFTOS-ÁMOK-FUTKÁROZÁS....??!!...wzzz.


...aztán KAPNAK 1-1 ÓRÁT...wazz.... hogy ÖSSZEPUTYERKÁZZANAK...wazz..


....aztán...BALLAGNAK ... MENETELNEK...CÖFÖGNEK..RÖFÖGNEK.....BÖFÖGNEK....GOMBOT VARROGATNAK...!!??...wzzz
.. ééésss... NYERGELNEK...ééss....FÚJJÁK és SZÍVJÁK...( éss..: NEM KICSIT...)....
...éééss....NEM CSAK A KÜRTÖKET )... waz... a DISZNÓSZAROS-GUMICSIZMÁS-SZAJRÉKIRÁLY...+ a CSICSKAPONDRÓ-RIZSAHADSEREG...

...BRU-HA-HAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..


....éss...addig addig már nincs MÁS TEENDÖ..., mint a VÍZRE.... + a TORONYÓRÁRA FIGYELNI....... wazzz....
...merthogy - ugyebár..... a VÍZ - A-ZÚR....... a TORONYÓRA MEG QRVA NAGYOT ÜT.....wazz..., HOGY A FAL ADJA A MÁSIKAT wazzz..BRU-HA-HAaaaa.....

....HAJRÁ-LÁMPAVAS-és SZÁRÍTÓKÖTÉLGYÁRTÓ - NEMZETI - MAGYAROK ..!!!!!!!!!??....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html