A belföldi értékesítési árak átlagosan 5,5 százalékkal nőttek, ezen belül a 67 százalékos súlyt képviselő feldolgozóipar árai 4,8, a 28 százalékos súlyú energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) árai pedig 6,8 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérten. Az exportértékesítés árai 1,4 százalékkal nőttek az előző év márciusához képest.

Márciusban a 2018. márciusihoz képest az ipar belföldi értékesítési árai 5,5 százalékkal emelkedtek. Az ágazatok rendeltetés szerinti csoportjai közül belföldön az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban 6,2, a beruházási javakat gyártókban 4,7, a fogyasztási cikkeket gyártókban 3,8 százalékkal nőttek az árak.

Az ipari exportértékesítés árai 1,4 százalékkal emelkedtek, ezen belül a 96 százalékos súlyt képviselő feldolgozóiparban 1,5 százalékos árnövekedés, a 4,1 százalékos súlyú energiaiparban - a nemzetközi villamosenergia-piaci árváltozások következtében - 0,4 százalékos% árcsökkenés történt.

Az év első három hónapjában a 2018. január-márciusihoz képest a belföldi értékesítés árai 5,6, az exportértékesítéséi 1,9 százalékkal nőttek, így az ipari termelői árak összességében 3,1 százalékkal magasabbak voltak.