Kedden közli a KSH a májusi külkereskedelmi termékforgalom részletes adatait, pénteken pedig a júniusi külkereskedelmi forgalom első becslését. Az előzetes adatok szerint májusban 6,3 százalékkal nőtt a kivitel és 2,4 százalékkal a behozatal euróban számolt értéke az egy évvel korábbihoz képest. A 755 millió euró exporttöbblet 284 millióval nagyobb a tavaly májusinál. Elemzők szerint tartós maradhat az export növekedése és rekordmértékű külkereskedelmi többlet várható az idén.

Szerdán publikálja a KSH első becslését a júniusi kiskereskedelmi forgalmi adatokra. Májusban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 5,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. 2016. január-májusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 5,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Pénteken adja közzé a statisztikai hivatal első becslését a júniusi ipari termelésre és külkereskedelmi termékforgalomra.
Az ipari termelés volumene májusban 9,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,2 százalékkal emelkedett miután az idén kettővel több volt a munkanapok száma, mint tavaly májusban.