Irtózatos káosz jöhet nyáron Budapesten

Nyáron kezdődhet a Lánchíd és a Váralagút teljes felújítása, a munkák 2019 végéig húzódnak – írja a hvg.hu a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére benyújtott előterjesztésre hivatkozva.
Szepesi Anita, 2017. március 31. péntek, 18:32
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésen dönthet a 22 milliárd 330 millió összköltségű rekonstrukcióról, ami a főváros saját büdzséjéből finanszíroz - írja a portál. Teljesen újjáépítik a Lánchíd közúti pályalemezét, a gyalogos járdakonzolokat, a megmaradó acélszerkezeteket kijavítják. Felújítják a gyalogos korlátokat és a kőfelületeket is.

Korszerűsítik a köz- és díszvilágítást, hozzányúlnak a Duna-mederhez, a gyalogos aluljárókhoz és a hídfő lépcsőihez is. Ezzel egy időben újul meg a Váralagút, amely együtt jár a közúti és gyalogos felület újraosztásával. Az előterjesztés szerint átépítik a Clark Ádám teret is, csökkentik  a körforgalom méretét, a gyalogosterekét pedig bővítik. A munkálatok idejére másfél évre lezárják a Lánchidat és a Váralagutat.

A kezdést idén június elsejére, befejezést pedig 2019. december 31-re tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.04.01 11:50

@balkonur:

Amióta ezek a senkik vannak hatalmon, Budapest tönkretétele folyamatos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

balkonur, 2017.03.31 23:18

Nem is tudom ezek után hogyan juthatott eszébe valakinek, valakiknek, hogy a Lánchíd lezárása mellet hétvégente lezárják a Szabadság hidat. Persze tudom az ész érvek elhanyagolhatóak, amikor egy jó kis futó verseny vagy kerékpáros rendezvény miatt használhatatlan szinte az egész város. Nem csak autós szempont, a tömegközlekedés is használhatatlan, mindenhova nem megy Metró.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html