Iskolakezdés: csak úgy dőlnek a panaszok az ombudsmanhoz

Sok panasz érkezik az oktatási jogok biztosához az új tanév kezdetén.
MTI, 2016. szeptember 6. kedd, 08:05
Fotó: Napi.hu

Aáry-Tamás Lajos arról beszélt az M1 kedd reggeli műsorában, hogy amióta az állam "átvette az oktatást", jelentős mértékű és elhúzódó reformot hajtanak végre, ami megnehezíti az iskolák dolgát. Mind tartalmi, mind formai szempontból átalakítják a rendszert, ez idézi elő a sok panaszt - tette hozzá.

Az oktatási jogok biztosa megjegyezte, hogy nem határozatot vagy ítéletet hoz, hanem ajánlást fogalmaz meg, így nyújt segítséget, ha valakinek sérülnek a jogai. Az elmúlt tizenhat évben ugyanakkor ajánlásainak több mint kilencvennyolc százalékát elfogadták, és csupán azokat nem vették figyelembe, amelyek "mögött" sok pénz volt - emelte ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

namana, 2016.09.06 13:28

Aáry Tamás Lajosról viszont azt hallottam a sarki kocsnában, hogy keféli az egyik szomszédja feleségét, de itt most nem közlöm, hogy melyik szomszéd és melyik kocsma! Igy igazságos a hírözön, mert egy másik kocsmában is ezt hallottam!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html