Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt - írja a Magyar Idők, amely szerint a kormánypártok országjárással is készülnek az európai parlamenti választásokra.

A nemzeti konzultációt egy sikeres eszköznek tartjuk, úgy láttuk, hogy szívesen vesznek részt ezeken az emberek - idézi a lap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs vezetőjét a lap. Kitért rá, hogy a kormány ragaszkodik a megszokott kommunikációs eszközeihez az uniós választáson is. Ez abból a szempontból érdekes, hogy az EP-választáson a kormányra nem lehet szavazni, csak pártokra.

A Karc FM Álláspont cimű műsorában azt mondta Hidvéghy: biztosan bekapcsolódnak majd új emberek a Fidesz kommunikációjába, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy kik fogják a már ismert szereplőkön kívül tájékoztatni a párt nevében a közvéleményt.

A kormány tavaly 12 milliárd forintot költött különböző kampányokra, amelyeket a Soros-tervről tartott nemzeti konzultációra alapoztak többnyire.