Múlt pénteken az adósok egy részének lejárt a moratórium, így szinte azonnal megindultak a kilakoltatások. Krejniker Miklósra, a végrehajtói kamara elnökére hivatkozva a lap azt írja: az elmúlt napokban néhány kilakoltatást már lebonyolítottak a hivatalos személyek. A szóban forgó esetekben a helyi önkormányzatok kezdeményezték az eljárást: a helyhatóságok elmaradt lakbérek miatt indítottak végrehajtást. A lap szerint a végrehajtók eddig minden esetben üres lakásokat találtak.

Krejniker szerint a kilakoltatás országosan nagyjából 200 ingatlannál mutatkozik elkerülhetetlennek, ezek azonban nem lakáshitelezéssel kapcsolatos ügyek. A hitelezői kérelmek viszont özönlenek a közjegyzőkhöz, akik tavaly június óta állítják ki a fieztési meghagyásokat.

Ezek alapján 2011 április kiemelkedő értékeket hozhat. A lap szerint az elmúlt fél évben általában havi 50 ezer hitelezői igény futott be a közjegyzőkhöz, a mostani hónapban viszont 60 ezernél is több beadvány érkezett. A megugrásban a lap szerint az április 15-i kilakoltatási moratóriumra megadott határidő is szerepet játszhatott.