Ismét Magyarország a téma külföldön

A magyar sajtó helyzetéről közölt összeállítást a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádió.
MTI, 2014. március 16. vasárnap, 12:32
Fotó: Napi.hu

Az Európa arcai című műsorban Populisták és urbánusok - újságírás és média Orbán Magyarországán címmel sugárzott, újságírókat és szakértőket megszólaltató, csaknem 60 perces riport-összeállítás szerkesztője, Jan-Uwe Stahr kiemelte: a kormány "a hatalom átvétele után rögtön nekilátott az ellenőrzése alá vonni és a politikájának megfelelő irányba állítani a magyar sajtót", amire "az európai külföld felháborodással reagált".

A közszolgálati rádió és televízió "pórázra kötése" a rendszerváltás utáni Magyarország egy "szomorú hagyománya", a nyomtatott sajtóban pedig már az első világháború után elkezdődött a "szekértábor alapú gondolkodás" - fejtette ki Jan-Uwe Stahr a műsor összefoglalójában.

A helyzetet akkor, és ma is "a nemzeti konzervatív +populisták+ és a baloldali liberális +urbánusok+ kibékíthetetlen ellentéte" jellemezte, illetve jellemzi, ami "gyakran a független-kritikai tájékoztatás rovására megy" - emelte ki .

Ugyanakkor az online tartalomszolgáltatás terjedésével "Orbán Magyarországán is kialakul a fiatal, nehezen ellenőrizhető és pártoktól független újságírás", amely egyre nagyobb befolyásra tesz szert - tette hozzá a Deutschlandfunk szerkesztője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.16 17:19

, újságírókat és szakértőket megszólaltató...


.milyen "szakértők "? idegenszívű csürhe ,ufó-k !!!..Hajrá Fidesz -kdnp ! Hajrá Jobbik !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html