Ismét reagált az ÁSZ Simor nyilatkozatára

Az Állami Számvevőszék értetlenül áll Simor András nyilatkozata előtt.
NAPI, 2013. február 12. kedd, 18:29
Fotó: Napi.hu

"Az Állami Számvevőszék értetlenül áll Simor András a portfolio.hu portálnak adott sajátos nyilatkozata előtt, melyben a Magyar Nemzeti Bank elnöke értékelte a Magyar Nemzeti Bank működésének és a központi költségvetéssel történő elszámolások szabályszerűségének ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéshez kapcsolódó sajtótájékoztató összehívását" - közölte az ÁSZ.

"A MNB a magyar adófizetők pénzéből működik, így az Állami Számvevőszéknek joga és kötelessége a jegybanki működés ellenőrzése, a közpénzek védelme. Az ÁSZ a számvevőszéki törvény rendelkezésének megfelelően, törvényi felhatalmazás alapján, minden évben ellenőrzi a jegybank gazdálkodását, és ellenőrzésében nem tér ki a jegybank alaptevékenységére, a monetáris politikára, valamint a bank elnökének személyére sem.

Az ÁSZ az ellenőrzéseit a nemzetközi standardoknak megfelelően kialakított módszertant követve végzi el. Az ÁSZ működésének alapja az intézmény függetlensége, ami azt jelenti, hogy sem politikai erők, sem pedig az ellenőrzöttek - ide értve a független állami intézményként működő közpénzfelhasználókat is - nem írhatják elő, mit, miképp és mikor ellenőrizzenek a számvevők.

Az Állami Számvevőszék tisztelettel kéri Simor Andrást, hogy egy másik független intézmény vezetőjeként tartsa tiszteletben a ÁSZ, mint független intézmény munkáját. Tekintettel arra, hogy az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb közpénzügyi ellenőrző szerve, demokratikus alapintézmény" - írta közleményében az ÁSZ.

Az ÁSZ és MNB közötti legutóbbi "szóváltásról" bővebben itt, illetve itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2013.02.12 22:04

@tkgabor:
"Három év alatt tönkrevágta a gazdaságot "

Nyilvén azért sikerült neki, ami egyik szocinak sem, Bajnainak sem, 3% alatt hiány, csökkenő államadósság. Nem duplézódik a munkanélküliség, mint a szocik alatt. Pedig nem is adunk el mindent.

Érdekes fogalmaid vannak a sikerről. Vajon a történelemkönyvekben mit írnak majd arról a 8 évről, sikertörténet.. :D:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tkgabor, 2013.02.12 21:29

Ne aggódj. Nemsokára érkezik Matolcsy és megment minket.

Három év alatt tönkrevágta a gazdaságot és hatalmas dolgokat fog művelni az MNB élén is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.02.12 18:37

Mekkora pofája van ennek a mocsok ,illuminátus Simornak.....,ki ez ? ..őt is fogja a g...!!...,nem?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html