Ismét szórják Magyarországon a pénzt a norvégok

Három, a kormány célkeresztjében lévő szervezet is kapott támogatást a Norvég Civil Alap mostani fordulóján. A drogosoknak segítő Kék Pont, az emberi jogokért dolgozó Amnesty International és a nők elleni erőszakkal foglalkozó Patent mellett még 143 egyéb szervezet nyert a csütörtökön lezárult elbíráláson – írja az Index.
Napi.hu, 2015. február 27. péntek, 15:09
Fotó: Reuters

A kormány képviselői semmilyen kritikát nem fogalmaztak meg a Norvég Civil Alapra érkezett pályázatok mostani bírálatánál, mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kelemen-Varga Roland, az Ökotárs Alapítvány munkatársa. Az is igaz, hogy a minisztériumi szakemberek a korábbi fordulókon is egyetértettek a döntésekkel, a problémák magasabb szinten, Lázár János megszólalásaival kezdődtek.

A pénteki sajtótájékoztatón az alap képviselői elmondták, hogy hét témakörben ítéltek meg támogatásokat. A legtöbb pénzt a környezetvédelmi projektek kapták, második helyen a közösség- és szervezetfejlesztési körben, harmadik pedig a jóléti szolgáltatások voltak. A Lázár által támadott demokrácia és emberi jogok témaköre a negyedik helyen volt a támogatási összegek listáján.

A Norvég Alap most 3,3 millió eurót osztott ki, ezúttal kis és közepes projektekkel lehetett pályázni. 2013 óta az alap 11,5 millió euróval támogatta a civil kezdeményezéseket Magyarországon, 423 civil szervezeten és 436 ösztöndíjason segítve.

Az Index megkérdezte azt is, hogy a mostani pályázati körben nyert-e olyan civil szervezet, amely rajta van a Miniszterelnökség feketelistáján. A válasz szerint azért nem, mert ezek a szervezetek nagy projektekkel nyertek az előző fordulóban, és a programkiírás szerint a munka befejezéséig nem pályázhatnak újra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.02.27 15:12

emberi jogokért dolgozó Amnesty International .....ők a multinacionális bankok -cégek érdekeit nézik ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html