Ismét variálás van a budapesti bringasávok körül

Hétfőtől a metrópótló buszok is használhatják az Üllői úti kerékpársávot.
Rácz Gergő, 2020. július 10. péntek, 18:03
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

A Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed metróállomás felújítása miatt hétfőtől az M3-as metrópótló buszok mellett az M30-as állomáspótló buszok is az Üllői úton járnak - idézi a Budapesti Közlekedés Központ (BKK) bejelentését az MTI.

Az Üllői útnak a Nagyvárad tér és a Kálvin térhez közeli Névtelen utca közötti szakaszán a szélső forgalmi sávot a kerékpárral közlekedők mellett a BKK járatai is használhatják "kellő körültekintéssel". Autóval, motorral, taxival azonban továbbra is csak a kanyarodáshoz felkészüléskor szabad ráhajtani erre a sávra.

A metrópótló buszok vezetői mérlegelhetik, hogy szükséges-e használniuk a szélső forgalmi sávot.

A BKK kitért arra is, hogy a megváltozó forgalmi rend ellenére az Üllői úton továbbra is lehet kerékpárral haladni, azonban akik szeretnék biciklivel elkerülni ezt a szakaszt, azok számára több alternatív útvonal is rendelkezésre áll. Ezekre térve a BKK beszámolt arról, hogy a Baross utcában folyó kerékpárosbarát átalakítások napokon belül befejeződnek, valamint "érdemes mérlegelni" a közeli Tompa utca használatát is, ahol két irányban lehet haladni kerékpárral.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.10 20:08

Ki kell tiltani a taxikat is, és riksákat beállítani helyette. Van elég munkanélküli, akik közmunkában tekerhetnék a riksákat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ballada, 2020.07.10 19:28

Kari Geri helyében kötelezném a haladókat, hogy napi egy órát tekerjen mindegyik, ebben az egészséges környezetben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html