Isztambulba utazna? - Óvatosságra int a külügy

A kedd délelőtti pokolgépes támadás miatt óvatosságra kéri az Isztambulban tartózkodó és az oda készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata.
MTI, 2016. június 7. kedd, 15:52
Fotó: Napi.hu

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek: kedd délelőtt 11 halálos áldozatot és 36 sebesültet követelő robbantás történt Isztambul Beyazit kerületének Vezneciler negyedében. Szükség esetén az isztambuli főkonzulátus a +90 533 375 8715 telefonszámon érhető el.

A konzuli szolgálat továbbra is feltétlenül javasolja az utazóknak, hogy isztambuli tartózkodásuk alatt tartózkodjanak a zsúfolt helyektől, tömegrendezvényektől, és kövessék a helyi hírközlés tájékoztatását. Azt ajánlják, hogy az utazók regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, egy metróállomás közelében történt, a város szállodákkal teli kerületében. A robbantáshoz használt gépkocsi teljesen kiégett, a környék házainak ablakai betörtek. A közvetlen közelben található egyetemi épületben is károk keletkeztek, az intézményben az oktatás átmenetileg szünetel.

HOZZÁSZÓLÁSOK