Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Május elején három vizsgaközpont kis létszámokon élesben próbálta ki az újfajta vizsgáztatási módot, ami iránt a kezdetektől komoly érdeklődés mutatkozott. A járványügyi veszélyhelyzet idejére egészségvédelmi okokból megnyitott lehetőséget a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti rendelkezések augusztus végéig hosszabbították meg. Az újabb döntés már határidő rögzítése nélkül teremti meg az online vizsgáztatás jogszabályi feltételeit a továbbiakra is - közölte az ITM az MTI szerint.

Az online nyelvvizsgáztatás során alapvető elvárás a vizsgázó azonosításának megfelelő biztosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása. A vizsgaközpontoknak a vizsga megszervezésének módjával egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó más személytől származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe.

A módosításnak köszönhetően a vizsgázók nem akkreditált vizsgahelyszínen, hanem elektronikus úton bárhol (például akár az otthonukban is) letehetik a számítógépes nyelvvizsgát. A kényelmes és korszerű megoldás ősztől nem csupán veszélyhelyzeti intézkedésként alkalmazható, beépül a szolgáltatás nyújtására felkészült vizsgaközpontok általános gyakorlatába - derül ki a tárca közléséből.