Csütörtök délután a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással. Az északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 28 és 33, késő este 23 és 28 fok között várható - írja előrejelzésében a Met.hu.

Északkelet felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen alakul ki zápor, zivatar, de nyugaton, délnyugaton reggelig még több lesz a felhő. A légmozgás mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 18 és 23 fok között valószínű.

Légköri front továbbra sem éri el a Kárpát-medencét. Jóval szárazabb, de továbbra is meleg idő várható. Hőérzetünk kissé javul majd, de a napvédelem nagyobb jelentőséget kap. Szomjunkat a víz mellett gyümölcsökkel, levessel, teával is olthatjuk - írják az orvosmeteológiai jelentésben.

Pénteken már délelőtt nyugaton, délnyugaton is csökken a felhőzet, napközben nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, szórványosan - legkisebb eséllyel északkeleten - zápor, zivatar még lehet. Az északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 27 fokos.

A száraz, fülledt időjárást kedvezett sok kártevő szaporodásának.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.