Itt a nagy bejelentés a csok bővítéséről

A kormány úgy döntött, hogy a kétgyerekes családoknak is jár majd a kedvezményes csok-hitel (családok otthonteremtési kedvezménye), de a háromgyerekesek esetében 15 millió forintra emelik a kölcsön összegét.
Vég Márton, 2018. október 25. csütörtök, 10:55
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A lakáskassza-támogatási rendszer átalakításával felszabaduló forrásokkal kibővítik a csok-rendszert - jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a kétgyerekesek is megkapják a 10 millió forintos kedvezményes kölcsönt, aminek összegét 15 millióra emelik a háromgyermekesek esetében.

A kormány a hét végén újabb bejelentéseket tesz majd a családtámogatással kapcsolatos nemzeti konzultációval kapcsolatban, majd azt követően további döntések is születnek. Újságírói kérdésre válaszolva Gulyás Gergely elmondta, azt szeretnénk, ha már idén életbe léphetnének a csok változásai, de ehhez banki szabályokat is módosítani kell. A felhasználás köre nem változik, és azért 5 millió forinttal emelik az összeget, mert a kormány szerint ez még nem emeli tovább az ingatlanárakat.

A parlament október 16-án szavazta meg a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetését. A rendszer 1997-es indulása óta több mint egymillió háztartást újítottak fel ilyen forrásból, jelenleg mintegy 1,5 millió szerződés fut, több mint 800 milliárd forint betétállománnyal.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2018.10.25 16:57

Megtakarítás helyett hitelt érdemel a magyar!

Előrelátás helyett azonnali fogyasztást, későbbi bedőlést!

Fix 3%-os lakáshitel???
Mikor is volt ilyen utoljára???

EMLÉKSZIK MÉG VALAKI A SZOCIALISTA OTP LAKÁSHITELÉRE???
AZ VOLT ILYEN !!!

kádári-rákosi féle örökség rulez!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html