Továbbra is az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áll a HVG felsőoktatási rangsorának élén, az intézmény az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is vezeti. Az ELTE-t a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem követi a listán, míg a negyedik helyen holtversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Semmelweis Egyetem végzett - adta hírül a HVG szakportálja, az Eduline.

A karok listáján is az ELTE szerezte meg az első két helyet, a bölcsészkarral és a természettudományi karral, míg a harmadik helyen a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

Az intézmények rangsorolásakor figyelembe vették: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát - ismertették a cikkben. A rangsort itt érheti el.