Itt a cáfolat - Pleschinger marad

Pleschinger Gyula az NGM államtitkáraként továbbra is tagja az IMF-fel tárgyaló delegációnak.
Papp Zsolt, MTI-Eco, 2012. július 20. péntek, 10:50
Fotó: Napi.hu

Pleschinger Gyula, egyes hírportálokon megjelent hírekkel ellentétben a jövőben is a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkári pozícióját tölti be és tagja az IMF-fel tárgyaló delegációnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A miniszterelnök döntése alapján 2012. július 19-i hatállyal Pleschinger Gyula váltja Kármán Andrást a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD - a Világbank intézménye) kormányzótanácsában a Magyarországot képviselő helyettes kormányzói poszton.

Az NGM közleményében rögzíti: a nemzetközi intézmények, többek között a Világbank és az EBRD tevékenységét az egyes intézmények kormányzótanácsa felügyeli. A kormányzótanácsban minden tagországot egy-egy kormányzó és egy helyettes kormányzó képvisel, akik az egyes tagországok kormányának tagjaként, a kormánytól kapják a tisztségre szóló megbízást. Magyarországot a Világbank és az EBRD kormányzótanácsában Matolcsy György képviseli kormányzóként. A Világbank helyettes kormányzója Kármán András államtitkár volt, akit 2012. július 19-i hatállyal Pleschinger Gyula államtitkár váltott fel ezen a poszton.

Pleschinger Gyula továbbiakban is a Varga Mihály főtárgyaló vezette háromtagú magyar tárgyalódelegáció tagja - áll az NGM közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK