Eladja 18 magyarországi érdekeltségét az Atrium és azt tervezi, hogy megszabadul megmaradt ingatlanjaitól is - adta hírül az eurobuildcee.com internetes portál. Laid Barzilai, a bevásárlóközpontokat üzemeltető vállalkozás vezérigazgatója azzal indokolja a kivonulást - továbbá egy cseh érdekeltség eladását -, hogy javítani akarják a tulajdonukban lévő vagyonportfólió minőségét.

A lépés összhangban van azzal - folytatta a cégvezető -, hogy nagy méretű, jó minőségű, domináns piaci szerepet játszó bevásárlóközpontokra akarnak koncentrálni, amelyek nagyobb városokban vannak az Atrium fő régiós piacain, Lengyelországban és Csehországban. Úgy látják, hogy ezek kínálnak jobb esélyt az üzleti értékteremtésre.

A hírt a cég a Napi.hu megkeresésére megerősítette, ám további részleteket nem árultak el.

Ezt mutatja jelenleg az EuroCenter honlapja.

A magyar kivonulás és a cseh egység eladása összesen 70 millió euró bevételt hoz, ami a vállalat közlése szerint nyolcszázalékos felárat tartalmaz a vagyonelemek 2017. szeptember 30-ai könyv szerinti értékéhez képest. Az értékesítést egymástól független tranzakciók keretében hajtották végre.

A Portfólió korábbi cikke szerint az Atrium Magyarországon kisebb élelmiszerüzletekkel rendelkezett, vidéken főként Penny Marketek tartoztak hozzá. Két legnagyobb ingatlana az óbudai EuroCenter bevásárlóközpont és a Késmárk utcai iroda és raktárépület. Mindkettő alapterülete meghaladja a 20 ezer négyzetmétert.

A fotó forrása: Katona Vanda/Napi