Itt a figyelmeztetés! Életveszélyes lámpák vannak forgalomban Magyarországon

Szomorú eredménnyel zárult a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tavalyi vizsgálata, amely a kereskedelmi forgalomban árusított, biztonsági szempontból nem megfelelőnek vélt villamossági termékek kiszűrését célozta. (Képünk illusztráció)
Napi.hu, 2016. március 1. kedd, 14:33
Fotó: Napi.hu

Az NFH összesen 56 termékfajtából vett mintát vizsgált tavaly, amelyből 51-et minősítettek nem megfelelőnek - adta hírül a hivatal. Ezek zöme nem csak áramütést, hanem égési és vágási sérülést is okozhat a felhasználóknak.

A termékkategóriák szempontjából a legtöbb gyanús termék a lámpatestek közül került ki, zömmel a LED-es fényvetőkből és a beépített akkumulátoros, tölthető zseblámpákból. Ezeket követik a merülőszivattyúk és az UV fénycsöves műköröm szárító/besugárzó készülékek.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közleményében hangsúlyozza: a veszélyes termékek száma még mindig jelentős, ezért továbbra is folyamatos piacfelügyeleti ellenőrzésekre van szükség, 2016-ban egész éven át tartó témavizsgálat keretében vizsgálják a termékkör biztonságosságát.

Megfelelt termékek listája
Nem megfelelt termékek listája

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.03.01 14:49

Kínai barátaink magas minőségi szintű termékeit mindig örömmel látjuk a magyar piacokon.

Kínai-magyar két jó barát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html