Itt a figyelmeztetés: vihar, felhőszakadás jön

Heves zivatar és felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra és hétfőre. A riasztás főként az ország középső részét érinti, az északnyugati és az északkeleti megyékre nem vonatkozik - értesült az Index.hu.
Index.hu, 2016. augusztus 21. vasárnap, 13:16
Fotó: Reuters

Az előrejelzés szerint délelőtt a Dunántúlon kezd el esni először, majd fokozatosan keletre tolódik, és estére a Tiszántúlon is várható zápor, zivatar. A front mögött északnyugatira forduló szél feltámad, felerősödik, a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap északnyugaton csupán 20 és 24, másutt többnyire 25 és 29 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 30, 32 fokig is felmelegedhet a levegő. A hőmérséklet késő este 16 és 26 fok között valószínű. Hétfő hajnalig jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat.

Hétfőn erősen felhős, borús időre számíthatunk, majd délutántól a Dunántúl felől lassan felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghűvösebb, délnyugaton a melegebb.

Kedden mindenhol felszakadozik a felhőzet, és egyre több napsütésre számíthatunk. Hajnalban 12-17, napközben 22-27 fok várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK