Itt a fordulat az albérletpiacon - sokan örülhetnek

Az év elején egyensúly alakulhatott ki a budapesti albérletpiacon, a jelenlegi átlagár jelentősen elmarad a fél évvel ezelőttitől. A szakértők szerint várható volt a fordulat az albérletek piacán.
Komócsin Sándor, 2017. március 6. hétfő, 08:51
Fotó: Stocksnap

Az elmúlt időszakban 40-50 százalékkal nőtt az albérletek száma, így az elmúlt időszak egyértelműen kiadói piaca egyensúlyba kerülni látszik - derült ki a Magyar Nemzet cikkéből. Hosszú távra egyre nehezebb kiadni a lakásokat, ezért a bérbeadóknak ma már nem elég az ismerősök körében terjeszteni a hírt, hogy van egy kiadó lakásuk, hirdetniük is kell, mégpedig jól megválasztott helyeken.

Az albérletek árának növekedése az elmúlt év végén megállt. Budapesten átlagosan 130 ezer forint volt a lakások havi bérleti díja januárban, ami ugyanannyi, mint egy évvel korábban és hét százalékkal kisebb, mint a tavaly augusztusi albérlet-kiadási főszezonban.

A szakértők számítottak a fordulatra, miután 2015-ben és 2016 első felében a lakáspiacon az adásvételek 30 százalékát a befektetési célú üzletek adták. Az így megvásárolt lakások visszakerültek az albérleti piacra, illetve a rövid távú kiadások esetén lakáshotelként működnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK