Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Éjszaka és hétfőn a Dunántúlon többnyire kevés lesz a felhő, másutt azonban vastagabb, illetve zártabb lehet a felhőtakaró. A Dunától keletre szórványosan zápor, zivatar valószínű - legnagyobb eséllyel a nappali időszakban -, helyenként felhőszakadás is lehetséges.

Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, hétfőn a Dunántúlon megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordul, de zivatarok környezetében szintén számíthatunk átmeneti szélerősödésre.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 30 fok között valószínű - írta az OMSZ.

Ez a helyzet Európában

Két magas- és két alacsonynyomású légköri képződmény található szárazföldünk térségében. Az Ibériai-félsziget irányából egy anticiklon nyúlik be kelet felé, míg a másik magasnyomás a Kelet-európai-síkság északi felén helyezkedik el. Ezeken a tájakon napos és csapadékmentes idő a jellemző.

Sekély ciklon alakítja a Fekete-tenger és a Földközi-tenger keleti felének időjárását, záporokról, zivatarokról érkezik jelentés, néhol felhőszakadás is előfordul. A másik ciklon középpontja Izlandtól délre található, de frontrendszere egészen a Brit-szigetekig nyúlik, emiatt a szigetországban felhős az idő, sokfelé esik az eső.

A hőmérsékletet tekintve ebben a térségben valamint Norvégiában van a leghűvösebb: 15, 20 fok a jellemző csúcsérték. Európa más tájain a maximum-hőmérséklet általában meghaladja a 25 fokot, sőt Spanyolország déli felében 32, 36 fokot mérnek. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a nyugat felől benyúló anticiklon, illetve a kelet felől érkező magas nedvességtartalmú levegő egyaránt alakítja.

Fotó forrása: Pixabay.com