Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Péntek este és éjszaka a felhők nagyrészt feloszlanak, de keleten, északkeleten néhol több marad a felhő, arrafelé zápor, az éjszaka első felében esetleg zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este 13 és 18 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A zivatarokat szélerősödés, kis méretű jég és északkeleten egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű (15-25 miliméter) csapadék kísérheti.

Szombaton délután akár egy-egy zivatar (főként Északi-középhegység előterében) is kialakulhat. De általánosságban elmondható, hogy dominánsabb lesz a napsütés, amely mellett gomolyfelhők képződnek, főként a Dunától keletre várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Erős lehet az északi szél sok helyen.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek északkeleten valószínűek.

Vasárnap többnyire napos időre számíthatunk, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett már kevesebb lesz a napsütés. Kezdetben néhol, később többfelé alakul ki zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 miliméter) az ország területének 90 százalékán lehet.

Balaton és a Velencei-tó időjárása

A gyenge vagy mérsékelt (5-25 kilométer/óra) az éjszaka nagy részében északnyugati, majd hajnaltól már inkább északias szelet a Balatonnál időnként élénk (25-35 kilométer/óra) lökések kísérhetik. A hajnali óráktól egy-egy 40 kilométer/óra körüli lökés sem zárható ki. Az esti órákban zápor környezetében átmenetileg megerősödhet (40-55 kilométer/óra), zivatarnál viharossá (60-65 kilométer/óra) válhat a szél - derül ki a Met.hu szombat reggelig tartó előrejelzéséből.

Az esti órákban általában közepesen felhős lesz az égbolt, csak a térség nyugati felében lehet több a felhő. Az éjféli órákban átmenetileg csökken a felhőborítottság, majd az éjszaka második felében észak felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. A késő esti órákig nyugaton még zápor, zivatar előfordulhat, de éjfél után csapadék már nem valószínű. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 12,13 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 20 fokos.