Eszerint a reggeli órákban délkeleten, keleten, késő délutántól elsősorban a déli határvidéken néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 Celsius-fok között várható. Késő estére általában 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Szombat este nagyrészt derült idő várható, de eleinte főként délen egy-egy zápor, esetleg zivatar még előfordulhat, később csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 15-21 fok között alakul.

Riasztás is érkezett: szombaton a reggeli órákban a Tiszántúlon egy-egy záport kis eséllyel dörgés, villámlás kísérhet. Hosszabb szünet után elsősorban a déli területeken alakulhat ki néhol zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (60-85 km/h), intenzív csapadék ( kb. 10-25 mm), illetve jégeső kísérhet. Kelet felől egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot, nagyvárosokban akár a 27-et is.

Vasárnap pedig újra napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-34 fok között várható.

Hétfőn is napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.