Péntek délután a zárt felhőzet a Nyugat-Dunántúlon is szakadozik, illetve gomolyossá válik, a tartós csapadék megszűnik, és arrafelé is több órára kisüt a nap, másutt gomolyfelhős, napos idő várható. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, legkisebb eséllyel délkeleten. Az északkeleti szél napközben főként keleten megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22 és 29, késő este 15 és 21 fok között alakul.

Szombatra virradó éjszaka a gomolyfelhők nagy része feloszlik, már csak helyenként várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb, a Balaton térségében melegebb is lehet. (Az időjárás miatt veszélyben a méz.)

Szombaton a sok napsütés mellett erősebben gomolyfelhős időszakok is lesznek, szórványosan - északkeleten kisebb eséllyel - alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon mérsékelt marad a változó irányú légmozgás, másutt az északkeleti szél helyenként megerősödik, illetve zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Vasárnap az ország északkeleti harmadán többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, másutt a többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek. Északkeleten legfeljebb néhol, másutt szórványosan várható zápor, zivatar. A keleti, északkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik, illetve zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.