Itt a friss időjárás-előrejelzés keddig

Hétfőn késő délutántól északnyugat felől növekedni kezd a fátyolfelhőzet. Az éjszaka második felében az északnyugati, északi megyékben már meg is vastagszik a felhőzet, de csapadék legkorábban a reggeli órákban lehet a Fertő környékén - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján.
Szász Péter, 2017. október 2. hétfő, 15:37
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Kedden fokozatosan mindenütt beborul az ég, de délutánig az Alföld délkeleti részein még többórás szűrt napsütésre is számíthatunk. Délelőtt még csak az északi határsávban helyenként, majd délutántól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, legkésőbb - késő este, éjjel - a Tiszántúl keleti felén.

Hétfőn a déli szelet még csak helyenként kísérhetik élénk széllökések, kedden azonban a délnyugati szél főként a déli megyékben meg is erősödik, majd kedd délutántól az északnyugatira forduló szél is megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, az Alföld nagyobb részén 2 és 5 fok között alakul, de az Alföld fagyzugos helyein gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az északi megyékben 13, 17, másutt 18, 23 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

HOZZÁSZÓLÁSOK