Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombat estig többnyire erősen felhős lesz az ég, de egyre inkább csak nyugaton valószínű eső, záporeső. Többfelé megélénkül, főként a Dél-Alföldön meg is erősödik a délkeleti szél. A hőmérséklet késő este 8 és 13 fok között várható.

Gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős körzetek is lehetnek. Itt éjfélig még eshet az eső, utána már sehol sem valószínű csapadék. A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Vasárnap többfelé megélénkül, főként a Dél-Alföldön és északnyugaton néhol meg is erősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 14 és 20 fok között alakul.

Vasárnap hajnalban az Alpokalján és északkeleten köd képződhet. Vasárnap a nap második felében a délkeleti szelet a Dunántúli-középhegységben és a Dél-Alföldön viharos közeli lökések kísérhetik.

Milyen az idő Európában?

Szárazföldünk nagy részének időjárását a Nyugat- és Közép-Európa fölött elhelyezkedő többközéppontú ciklon, valamint a hozzá tartozó frontok alakítják. Hatására többnyire erősen felhős az ég, hosszabb napsütés inkább csak a Pireneusi-félszigeten van. Többfelé, elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső, az északi tájakon és az Alpok térségében havazás is előfordul.

Európa keleti, délkeleti vidéke fölött anticiklon húzódik, errefelé borult, párás, néhol tartósan ködös és derült, napos területek egyaránt vannak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi részén többnyire -4 és +5, a középső tájakon 6 és 13 fok között változik. A legenyhébb idő a délkeleti térségben van, ahol a kora délutáni órákra jobbára 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Görögország déli tájain és Szicíliában 21, 22 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, eleinte nedvesebb, majd szárazabb levegő érkezik.