Kedden este délnyugaton változóan felhős lesz az ég, míg az ország több területén derült idő várható. Még a borultabb területeken sem várható csapadék. A hét eleji jó idő kitart még szerdán és csütörtökön is, azonban szerdán északkeleten és délnyugaton időnként megnövekedhet a felhőzet, záporok is valószínűek, amelyeket megerősödő északnyugati szél kísérhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hét közben az átlag hőmérséklet éjjelente 11 és 16 fok között alakul. Csak az Északi-középhegység völgyeiben várható ennél hűvösebb idő, míg délnyugaton 16 fok fölé is emelkedhet az éjszakai hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Pont a hétvégére, péntekkel kezdődően viszont átmenetileg elromlik az időjárás: időszakosan megnövekszik a felhőzet, az ország 60 százalékán várható zápor, zivatar. Csongrád és Baranya, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben nem várható csapadék. A napközbeni hőmérséklet 23 és 30 fok között alakulhat, délnyugaton melegebb lehet. Az ország középső és északi tájain várható alacsonyabb hőmérséklet: itt 23-25 fokra hűlhet a levegő. A Dunántúlon megerősödhet az északnyugati szél.

Szombaton folytatódik a lehűlés, mellette felhőátvonulásokra számíthatunk főként keleten sok felhővel. Több helyen valószínű záporeső, keleten egy-egy zivatar is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. A Dunántúl északi részén és délkeleten viharos erejűre fokozódhat a szél.

A korábbi előrejelzéseknek megfelelően a felhőzet vasárnap kezd felszakadozni, többé-kevésbé napsütéses idő várható, keleten még több helyen kialakulhat záporeső. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.