Itt a friss időjárási előrejelzés

Időjárásunkat az elmúlt napokban alakító sekély ciklon fokozatosan távolodik hazánktól. Ezzel egy időben ismét melegebb légtömegek áramlanak be a Kárpát-medence térségékbe kelet, délkeleti irányból, amely hatására ott ismét záporok, zivatarok alakulhatnak ki - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. június 15. péntek, 14:00
Fotó: Shutterstock

Péntek délután erősen felhős idő várható, majd egyre inkább szakadozottabbá válik a felhőzet. A délutáni órákban a keleti, délkeleti országrészben elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, másutt csak helyenként várható csapadék. Az északi szél több helyen lesz erős, a Zemplén környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csak a Dunántúlon maradhatnak felhősebb körzetek. Néhol egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. (Így kerülheti ki a dugót az M7-esen)

Szombaton a változó mennyiségű felhőzetből az északnyugati részeket kivéve szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk lesz, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, a keleti határ mentén lesz a legmelegebb.

Vasárnap napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK