Itt a friss időjárási előrejelzés

Péntek éjszaka gyengén felhős lesz az ég. Holnap gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül, holnap több helyen meg is erősödik - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Intézet (OMSZ)
Szepesi Anita, 2020. április 3. péntek, 18:08
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, a fagyzugos helyeken hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 13 és 17 fok között valószínű az előrejelzés szerint.

A Botteni-öböl felett markáns ciklon örvénylik, amelynek melegfrontja a Kelet-európai-síkság felé, hidegfrontja a Lengyel-Német-alföldön és a Brit-szigeteken át az Atlanti-óceánig húzódik. Emiatt egész Észak-Európában változékony, szeles az idő, többfelé esik vegyes halmazállapotú csapadék: délebbre és az óceán partján inkább eső, másutt havazás a jellemző.

Ugyancsak ciklonok találhatók a Földközi-tenger felett, azonban ezek sekély, megszűnőben lévő képződmények, de azért lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is előfordul. A két térség között magasnyomás helyezkedik el, ezért ott száraz, napos idő a jellemző. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását is anticiklon alakítja, a hideg hajnalokat meleg nappalok követik, és számottevő csapadék sem várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK