Itt a friss időjárási előrejelzés a következő három napra

Esős, szeles időjárásra készülhetünk a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint; a hegyekben tartósan havazhat.
Domokos Erika, 2017. április 17. hétfő, 17:14
Fotó: Unsplash

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, és összességében több helyen alakul ki eső, záporeső, északon helyenként zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de keleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Ismétlődő jelleggel országszerte várható kiadós eső, zápor, a hegyekben tartósan havazhat, síkvidéken csak átmenetileg fordulhat elő hó, havas eső. Az erős északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +6 fok között várható, az alacsonyabb értékekkel nyugaton, a magasabbakkal keleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 10 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, átmenetileg havas eső, hó, majd délutántól észak felől megszűnik a csapadék. Az erős északi, északkeleti szelet többfelé kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul - írja az OMSZ.

HOZZÁSZÓLÁSOK