A meteorológiai szolgálat vasárnapra és hétfőre az Észak-, és Nyugat-Dunántúlra, keddre pedig 14 megyére - Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyék kivételével az összesre figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt. Az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Vasárnap napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik, de főként Nógrád, Heves, valamint Baranya megyék térségében tartósan is megmaradhat. Másutt több órás szűrt napsütésre számíthatunk. Az esti órákban a felhőzet vastagodni kezd. Számottevő csapadék estig nem várható, ugyanakkor a ködös tájakon szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szelet késő délután, este a Dunántúl nyugati részén erős, olykor viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegységben néhol csupán 2, 4 fok valószínű. Késő este 4, 9 fok várható.

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult idő lesz, Az Északi-középhegységben átmenetileg havaseső is eshet. A nap második felében északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de keleten estig borult marad az égbolt. A déli és keleti megyékben eleinte még több helyen eshet az eső, az ország más tájain viszont futó zápor, esetleg hózápor alakulhat ki. Az északnyugati szelet elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban kísérhetik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, szórványosan záporral, hózáporral. Sokfelé lesz viharos az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.