Itt a friss időjárási előrejelzés május végéig!

Közzétette szerdai és csütörtöki előrejelzését a meteorológiai szolgálat. Marad a nyáriasan meleg idő május utolsó két napján is, a Dunántúlon lehet csak elszórtan zápor.
Domokos Erika, 2018. május 29. kedd, 15:55
Fotó: Pixabay

Szerdán a nyugati határ mentén és az Északi-középhegységben növekedhet meg olykor a gomolyfelhőzet. Elsősorban a nyugati határnál számíthatunk néhol záporra, zivatarra, az ország nagyobb részén legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A keleti, délkeleti szél napközben többfelé élénk lesz, átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 32 fok között valószínű.

Csütörtökön a sok napsütés mellett a Dunántúlon erőteljesebb, másutt gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, előbbi területen elszórtan, attól keletebbre néhol várható zápor, zivatar. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.

Csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható - közölte az OMSZ.

Egy élelmiszer drágul, de az magával ránthat mindent - ezt a cikket olvasta már?

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK