Itt a friss időjárási előrejelzés - néhány helyen ismét jön a jégeső

Mi vár ránk szombaton és vasárnap?
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 5. szombat, 13:22
Fotó: Shutterstock

Az ország nagy részén sok napsütés várható, csak kevés felhő lesz az égen. Ugyanakkor szombat délután, este leginkább délen, a Tiszántúl keleti felén és az ország középső részén alakulhat ki néhol zivatar erős vagy viharos (50-80 km/h) szél, jégeső ( többnyire 2 cm alatti átmérővel) és egy-egy helyen lokálisan jelentős mennyiségű (10-25, esetleg > 25 mm) csapadék kíséretében - írja friss vészjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Igen kis valószínűséggel (< 5-10%) egy-egy hevesebb zivatar is lehet, amelyhez károkozó szél (> 80 km/h) és/vagy nagyobb méretű (> 2 cm) jég társulhat. (Autósok, figyelem: ez rendőrségi bejelentés érdekelni fogja.)

Az északi, északkeleti szelet napközben a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős, a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható. Késő estére 19, 25 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap délután a délkeleti határvidéken lehet egy-egy (várhatóan nem heves) zivatar.

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.05.05 19:13

Jöttem megnézni, hogy az ingyenebédes herék mit hazudnak megint.
Mert a héten annyi jégrisazstást adtak ki, hogy az mtv már a lengyelektől importált jégeső bejátszást, csakhogy lehessen mutatni valami jeget.
Meddig fizetjük közpénzből ezeket az ingyenélő hazugokat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html