Csütörtök este nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható zápor, zivatar, helyenként jégeső, felhőszakadás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken összességében több helyen valószínűek zivatarok, melyek közül a hevesebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő. Pénteken este délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás (> 30, esetleg > 50 mm), 90 km/h feletti széllökés, illetve jégeső (akár 2, 3 cm feletti jégátmérővel) kísérheti.

Az OMSZ csütörtökre riasztást adott ki heves zivatar miatt a Dunántúl középső és déli részére, valamint az ország keleti határvidékére. Péntekre az ország 15 megyéjére adtak ki figyelmeztető előrejelzést felhőszakadás miatt. A többi négy - Somogy, Zala, Vas és Baranya - megyében másodfokúra emelték a riasztást. Arrafelé heves zivatarok csaphatnak le.

Pénteken napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, reggel főként északkeleten, napközben elszórtan, este délnyugaton várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadással, jégesővel. Több helyen megélénkül a délkeleti szél, zivatarok környezetében pedig erős vagy viharos széllökések is valószínűek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között várható.

Szombaton a napsütés mellett gyakori és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Összességében több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, felhőszakadás is lehetséges, mindazonáltal csapadékra a Dunántúlon van a legnagyobb esély. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.