Itt a friss meteorológiai előrejelzés

Borúsabb égboltra és mérsékelt légmozgásra számíthatunk csütörtök estig az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.
Szepesi Anita, 2017. november 15. szerda, 17:26
Fotó: Unsplash

Dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de északkeleten, közelítőleg a Szécsény-Nyírlugos vonaltól északra még csütörtök délelőtt is lesznek gyengén felhős körzetek, ott csütörtök délutántól lesz több a felhő.

Északkeleten csapadék nem várható, másutt is csak helyenként fordulhat elő gyenge eső. A légmozgás mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a Nyírségben azonban akár -6 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 6 és 11 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött előrejelzéséből.

Mi a helyzet Európában?

Európa északi harmadán nyugatról keletre vonuló ciklonok alakítják az időjárást. A gyakran változó felhőzetből nyugaton esik az eső, az Ural előterében több helyen havazik.

Éjszaka sokfelé fagypont alá süllyed a hőmérséklet, a Skandináv-félszigeten napközben is fagy. Ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje felett is. Az Appennini- és a Balkán-félsziget felett többnyire borult az ég, több helyen esik az eső.

HOZZÁSZÓLÁSOK